Ποιοί είμαστε

Η Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΓΣΨ) ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994 ως ένας επιστημονικός οργανισμός με σκοπό την προαγωγή της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (ΓΣΨ). Μέλη της ΕΕΓΣΨ είναι επιστήμονες του χώρου της ψυχικής υγείας, όπως ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι, κλινικές κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχιατρικές νοσηλεύτριες.

Ως καλύτεροι τρόποι για την προαγωγή της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (ΓΣΨ) επιλέχθηκαν τόσο η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα (εκδηλώσεις για το κοινό, ανάλογα βιβλία και φυλλάδια), όσο και η οργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, όχι μόνο για τα μέλη της ΕΕΓΣΨ, αλλά και για κάθε άλλο ενδιαφερόμενο από το χώρο της ψυχικής υγείας.

Η ΕΕΓΣΨ είναι μέλος από το 1995 της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Συμπεριφορική και Γνωστική Θεραπεία (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies- EABCT). H EABCT αριθμεί σήμερα 41 επιμέρους επιστημονικές εταιρείες από 31 διαφορετικά κράτη και συμμετέχουν σε αυτή παραπάνω από 25000 Μέλη, με αποτέλεσμα η EABCT να είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ψυχοθεραπείας στον κόσμο (για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.eabct.com)

Σημαντικός στόχος για την ΕΕΓΣΨ ήταν και η οργάνωση ενός Πανευρωπαϊκού συνεδρίου ΓΣΨ στην Ελλάδα. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2005 οργανώσαμε στη Θεσσαλονίκη το 35ο Συνέδριο της European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT 2005), ένα συνέδριο το οποίο, κατά γενική ομολογία, ήταν πολύ πετυχημένο σε ότι αφορούσε το επιστημονικό, το οργανωτικό και το κοινωνικό του μέρος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο επιστημονικό γεγονός προώθησε ακόμη περισσότερο τη ΓΣΨ στην Ελλάδα καθώς έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες συναδέλφους να παρακολουθήσουν ένα τόσο σημαντικό επιστημονικό γεγονός.

Ο δεύτερος σημαντικός στόχος για την ΕΕΓΣΨ ήταν και η δημιουργία και οργάνωση ενός αξιόπιστου και ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Γι αυτό δείτε περισσότερα εδώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Φραγκίνη 9, 546 24 Θεσσαλονίκη, Τηλ 2310-838755

Scroll to Top